dc.contributor.author |
Yalçın, Nihayet Fadime |
|
dc.contributor.author |
Işık, Mehmet Kürşat |
|
dc.date.accessioned |
2020-08-10T07:53:14Z |
|
dc.date.available |
2020-08-10T07:53:14Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.identifier.issn |
2458-9179 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/730 |
|
dc.description.abstract |
Kefir, sütün mayalandırılması ile elde edilen fermente bir üründür. Kefir taneleri laktik asit bakterileri ve mayalardan oluşan karışık bir mikrofloraya sahiptir. Sütün içindeki besin maddelerini içerdiği için besin değeri yüksek bir maddedir. Ayrıca sütte bulunmayan fermentasyon ürünlerini de içermektedir. Bu nedenle başta laktoz intoleransında olmak üzere birçok mide ve barsak hastalıklarında, sinir sistemi rahatsızlıklarında, immün sisteminin güçlendirilmesinde hatta kanser hastalarına uygulanan çalışmaların belli dönemlerinde kullanılabilmektedir. |
tr |
dc.description.abstract |
Kefir is a fermented drink which is obtained through fermentation of milk. Kefir grains have a microflora of lactic acid bacteria and yeast. Since it contains all the nutritonal componenets of milk, it especially patients with lactose intolerance, gastrointestinal disorders, central nervous system disorders and strengthening immüne system. There are also studies that kefir is used in certain period for cancer. |
tr |
dc.language.iso |
tr |
tr |
dc.publisher |
Adıyaman Üniversitesi |
tr |
dc.subject |
Fermente süt |
tr |
dc.subject |
Kanser |
tr |
dc.subject |
Kefir |
tr |
dc.subject |
Laktoz intoleransı |
tr |
dc.subject |
Fermented milk |
tr |
dc.subject |
Cancer |
tr |
dc.subject |
Kefir |
tr |
dc.subject |
Lactose intolerance |
tr |
dc.title |
(Derleme) Kefir; ürün özellikleri ve insan sağlığına etkisi |
tr |
dc.title.alternative |
(Review) Kefir; product properties and effectiveness of human health |
tr |
dc.type |
Article |
tr |
dc.contributor.department |
Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü |
tr |
dc.contributor.department |
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi |
tr |
dc.identifier.endpage |
452 |
tr |
dc.identifier.issue |
1 |
tr |
dc.identifier.startpage |
439 |
tr |
dc.identifier.volume |
3 |
tr |
dc.source.title |
Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi |
tr |