dc.contributor.author |
Yılmaz, Mahir Serdar |
|
dc.date.accessioned |
2020-07-22T10:44:40Z |
|
dc.date.available |
2020-07-22T10:44:40Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.issn |
2667-4092 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/480 |
|
dc.description.abstract |
Ekmek, tarih boyunca insanın temel gıdalarından biri olmuştur. Besleyicilik yönü zengin olmayan ekmeğin farklı bileşenler kullanılarak zenginleştirilme çalışmaları son yıllarda hız kazanmıştır. Balık işleme endüstrisinde üretim yan ürünü olarak veya ekonomik değeri düşük türlerden elde edilebilecek Balık Proteini Tozu (BPT)’nun ekmeğe belli konsantrasyonlarda katılarak daha zengin ekmek üretimi amaçlanmıştır. Ekmeğin içeriğindeki esansiyel amino asit miktarı ve protein değerliliğinin balık proteini tozu katkısıyla arttırıldığı birçok çalışmada tespit edilmiştir. |
tr |
dc.description.abstract |
Bread has been one of the basic foods of man throughout history. Enrichment of bread, which is not rich in nutritional aspects by using different components, has gained momentum in recent years. It is aimed to produce richer bread by adding certain concentrations of fish protein powder (FPP), which can be obtained as a by-product from fish processing industry, or from economically low species. It has been found in many studies that the amount of essential amino acids in the bread content and protein valency are increased by the addition of fish protein powder. |
tr |
dc.language.iso |
tr |
tr |
dc.publisher |
Adıyaman Üniversitesi |
tr |
dc.subject |
Ekmek |
tr |
dc.subject |
Ekmek zenginleştirme |
tr |
dc.subject |
Balık protein tozu |
tr |
dc.subject |
Bread |
tr |
dc.subject |
Bread fortification |
tr |
dc.subject |
Fish protein powder |
tr |
dc.title |
Balık protein tozunun ekmek üretiminde kullanımı |
tr |
dc.title.alternative |
Usage of fish proteın powder in bread production |
tr |
dc.type |
Article |
tr |
dc.contributor.authorID |
27327 |
tr |
dc.contributor.department |
Adıyaman Üniversitesi, Kâhta Meslek Yüksekokulu |
tr |
dc.identifier.endpage |
26 |
tr |
dc.identifier.issue |
2 |
tr |
dc.identifier.startpage |
18 |
tr |
dc.identifier.volume |
7 |
tr |
dc.source.title |
Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYÜTAYAM) |
tr |