Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Balık protein tozunun ekmek üretiminde kullanımı

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yılmaz, Mahir Serdar
dc.date.accessioned 2020-07-22T10:44:40Z
dc.date.available 2020-07-22T10:44:40Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/480
dc.description.abstract Ekmek, tarih boyunca insanın temel gıdalarından biri olmuştur. Besleyicilik yönü zengin olmayan ekmeğin farklı bileşenler kullanılarak zenginleştirilme çalışmaları son yıllarda hız kazanmıştır. Balık işleme endüstrisinde üretim yan ürünü olarak veya ekonomik değeri düşük türlerden elde edilebilecek Balık Proteini Tozu (BPT)’nun ekmeğe belli konsantrasyonlarda katılarak daha zengin ekmek üretimi amaçlanmıştır. Ekmeğin içeriğindeki esansiyel amino asit miktarı ve protein değerliliğinin balık proteini tozu katkısıyla arttırıldığı birçok çalışmada tespit edilmiştir. tr
dc.description.abstract Bread has been one of the basic foods of man throughout history. Enrichment of bread, which is not rich in nutritional aspects by using different components, has gained momentum in recent years. It is aimed to produce richer bread by adding certain concentrations of fish protein powder (FPP), which can be obtained as a by-product from fish processing industry, or from economically low species. It has been found in many studies that the amount of essential amino acids in the bread content and protein valency are increased by the addition of fish protein powder. tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject Ekmek tr
dc.subject Ekmek zenginleştirme tr
dc.subject Balık protein tozu tr
dc.subject Bread tr
dc.subject Bread fortification tr
dc.subject Fish protein powder tr
dc.title Balık protein tozunun ekmek üretiminde kullanımı tr
dc.title.alternative Usage of fish proteın powder in bread production tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 27327 tr
dc.contributor.department Adıyaman Üniversitesi, Kâhta Meslek Yüksekokulu tr
dc.identifier.endpage 26 tr
dc.identifier.issue 2 tr
dc.identifier.startpage 18 tr
dc.identifier.volume 7 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYÜTAYAM) tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster