Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Amarant (amaranthus spp)’ın bazı özellikleri ve et ürünlerinde kullanımı

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Kılınççeker, Osman
dc.contributor.author Büyük, Gökhan
dc.date.accessioned 2020-07-22T10:43:18Z
dc.date.available 2020-07-22T10:43:18Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/479
dc.description.abstract Amarant amaranthus cinsi bir bitkidir. Hem yeşil kısımları hem de tohumu gıda olarak değerlendirilebilir. Amarant tohumu bileşimindeki yüksek miktarda kaliteli protein, yağ, mineral ve bazı vitaminlerden dolayı mükemmel bir besin bileşimine sahiptir. Ayrıca, gluten içermemesi çölyak hastaları için başka bir avantajıdır. Amarant tohumunun fonksiyonel özellikteki yüksek karbonhidrat ve protein içeriği, esansiyel yağ asitleri profili, antioksidan bileşikler ve yüksek demir içeriği nedeniyle et ürünleri üretiminde önemli faydalar sağlayabileceği düşünülmektedir. Ancak çalışmalara bakıldığında, et ürünlerinde amarant ile ilgili araştırmaların yetersiz olduğu gözlenmiştir. Dolayısı ile bu derlemede amarant ununun et ürünlerinde kullanım olanakları hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır. tr
dc.description.abstract Amaranth is a plant of the genus Amaranthus. Both the green parts and seeds can be considered as food. Amaranth seed has an excellent nutritional composition due to its high quality protein, oil, minerals and some vitamins. Also, gluten-free is another advantage for celiac patients. It is thought that amaranth seed can provide significant benefits in the production of meat products due to its high content of carbohydrate and protein, essential fatty acids profile, antioxidant compounds and high iron content. However, when we look at the studies, it was observed that the studies related to amaranth in meat products were insufficient. Therefore, in this review, it is tried to give information about the use of amaranth flour in meat products. tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject Tahıl unları tr
dc.subject Fonksiyonel özellikler tr
dc.subject Et ürünleri tr
dc.subject Cereal flours tr
dc.subject Functional properties tr
dc.subject Meat products tr
dc.title Amarant (amaranthus spp)’ın bazı özellikleri ve et ürünlerinde kullanımı tr
dc.title.alternative Some properties of amaranth (amaranthus spp) and Its usage in meat products tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 33567 tr
dc.contributor.authorID 40290 tr
dc.contributor.department Adıyaman Üniversitesi, Teknik Bilimler MYO, Gıda İşleme Bölümü tr
dc.contributor.department Adıyaman Üniversitesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tr
dc.identifier.endpage 42 tr
dc.identifier.issue 2 tr
dc.identifier.startpage 36 tr
dc.identifier.volume 7 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYÜTAYAM) tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster