Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Keten tohumu ununun tavuk köfte yapımında kullanımı

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Kılınççeker, Osman
dc.contributor.author Kırpık, Muzaffer
dc.date.accessioned 2020-07-21T13:32:31Z
dc.date.available 2020-07-21T13:32:31Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/472
dc.description.abstract Bu çalışmada keten tohumu unu ve galeta unundan farklı oranlarda hazırlanan karışımların tavuk köftelere % 6 oranında ilavesinin ürünün bazı nitelikleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Hazırlanan çiğ köftelerde renk kriterleri belirlenmiştir. 175 oC’de 5 d kızartılan örneklerde ise kızartma sonrası verim, çap küçülmesi, renk değerleri, nem tutma oranı, yağ emme oranı ve duyusal nitelikler saptanmıştır. Çalışmada keten tohumu unu ilavesi çiğ örneklerde renk kriterlerini değiştirirken, kızarmış köftelerde bazı örneklerde nem tutma, yağ emilim, koku ve tat değerlerinin kabul edilebilir seviyelerde oldukları belirlenmiştir. Sonuç olarak, tavuk köftelere 1:2 keten tohumu unu:galeta unu karışımı ilavesinin diğer muamelelere göre daha avantajlı olduğu gözlenmiştir. tr
dc.description.abstract In this study, mixtures of flaxseed flour and breadcrumbs flours at different ratios were added to chicken meatballs at ratio of 6 % and their effects were determined. Color values of raw meatballs were measured. Frying yield, diameter reduction, color, moisture retention, fat absorption and sensory properties of fried meatballs at 175 oC for 5 min were evaluated. Addition of flaxseed flour changed color values of raw samples whereas moisture retentions, fat absorptions, odor and taste values in some fried samples were in acceptable levels. Consequently, it was seen that the addition of 1:2 flaxseed flour:breadcrumbs was more advantageous than other treatments in chicken meatballs. tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.title Keten tohumu ununun tavuk köfte yapımında kullanımı tr
dc.title.alternative Use of flaxseed flour in chicken meatball production tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 33567 tr
dc.contributor.authorID 45234 tr
dc.contributor.department Adıyaman Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme Bölümü tr
dc.contributor.department Adıyaman Üniversitesi, Kahta Meslek Yüksek Okulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü tr
dc.identifier.endpage 32 tr
dc.identifier.issue 1 tr
dc.identifier.startpage 23 tr
dc.identifier.volume 7 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYÜTAYAM) tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster