Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Gıda endüstrisinde akıllı ambalaj kullanımı ve gıdalarda izlenebilirlik

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Hepsağ, Fatma
dc.contributor.author Varol, Tuğçe
dc.date.accessioned 2020-07-21T13:12:38Z
dc.date.available 2020-07-21T13:12:38Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/466
dc.description.abstract Tüketicinin istekleri ve gıda endüstrisindeki üretim ve ürün çeĢitliliği artıĢları sebebiyle birçok yeni gıda paketleme teknolojileri geliĢtirilmektedir. Gıda mühendisliği alanında son yıllarda ortaya çıkan ve gün geçtikçe geliĢen yeniliklerden biri olan akıllı ambalajlama; gıdanın kalitesi ve güvenliği hakkında bizlere bilgi vermektedir. Akıllı paketleme teknolojisi olarak adlandırılan bu sistem gıda üretimi ve tüketimi zincirinde izlenebilirlik sisteminin uygulanmasını kolaylaĢtıran yeni bir teknolojidir. Akıllı paketleme teknolojisi ambalajlanmıĢ gıdalardaki mikrobiyal, kimyasal, elektrokimyasal, enzimatik ve mekaniksel değiĢimleri gösteren bir sistemdir. tr
dc.description.abstract Many new food packaging technologies have been developed due to consumer wishes and increased food industry. Intelligent packaging, one of the innovations that has emerged in the field of food engineering in recent years and develops day by day, It gives us information about the quality and safety of food. This system, called intelligent packaging technology, is a new technology that facilitates the implementation of the traceability system in the food production and consumption chain. Intelligent packaging technology is a system that displays microbial, chemical, electrochemical, enzymatic and mechanical changes in packaged foods. tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject Akıllı ambalaj tr
dc.subject İndikatör tr
dc.subject İzlenebilirlik tr
dc.subject Intelligent packaging tr
dc.subject Indicator tr
dc.subject Traceability tr
dc.title Gıda endüstrisinde akıllı ambalaj kullanımı ve gıdalarda izlenebilirlik tr
dc.title.alternative Intelligent packaging use in food industry and traceability tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 144935 tr
dc.contributor.department Korkut Ata Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Bölümü, Kadirli Kampüsü tr
dc.identifier.endpage 39 tr
dc.identifier.issue 1 tr
dc.identifier.startpage 29 tr
dc.identifier.volume 6 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYÜTAYAM) tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster