dc.contributor.author |
Hepsağ, Fatma |
|
dc.date.accessioned |
2020-07-21T13:11:20Z |
|
dc.date.available |
2020-07-21T13:11:20Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.identifier.issn |
2667-4092 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/465 |
|
dc.description.abstract |
Yer fıstığı ezmesi, ham fıstık tanelerinin kavrulması ve beyazlatılmasıyla ve daha sonra öğütülmesiyle elde edilen bir üründür. Bu çalışma, Osmaniye ilinde üretilen fıstık ezmelerinin kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Fıstık ezmesi örneklerinde pH değerleri 4.5-6.83, % kuru madde değerleri 85.7-93.5, % kül içeriği 2.41- 3.64, peroksit sayısı 54.29- 96.06 mek/kg, L değeri 24.09-67.27, a değeri 5.02- 7.17, b değeri 5.00- 32.95 aralığında bulunmuştur. Aflatoksin B1, B2 ve toplam aflatoksin yönünden 3 nolu örnek hariç diğerleri Türk Gıda Kodeksi bulaşanlar tebliğine uyduğu tespit edilmiştir. |
tr |
dc.description.abstract |
Peanut paste is a product obtained by roasting and whitening of raw pistachio grains and then grinding. This study was carried out to determine the quality characteristics of peanut paste produced in Osmaniye province. Peanut butter samples in the pH values of 4.5-6.83,% dry matter values 85.7-93.5,% ash content 2.41- 3.64, peroxide number 54.29- 96.06 mek / kg, L value 24.09-67.27, a value 5.02- 7.17, b value 5.00- 32.95 range. Aflatoxin B1, B2 and total except for the aflatoxin 3 sample was found to be in compliance with the Turkish Food Codex. |
tr |
dc.language.iso |
tr |
tr |
dc.subject |
Yer fıstığı ezmesi |
tr |
dc.subject |
Aflatoksin |
tr |
dc.subject |
Peroksit |
tr |
dc.subject |
Peanut paste |
tr |
dc.subject |
Aflatoxin |
tr |
dc.subject |
Peroxide |
tr |
dc.title |
Osmaniye ilinde üretilen yer fıstığı ezmelerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi |
tr |
dc.title.alternative |
Determination of quality characteristics of peanut paste produced in Osmaniye province |
tr |
dc.type |
Article |
tr |
dc.contributor.authorID |
144935 |
tr |
dc.contributor.department |
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
tr |
dc.identifier.endpage |
66 |
tr |
dc.identifier.issue |
2 |
tr |
dc.identifier.startpage |
55 |
tr |
dc.identifier.volume |
6 |
tr |
dc.source.title |
Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYÜTAYAM) |
tr |