Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Osmaniye ilinde üretilen yer fıstığı ezmelerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Hepsağ, Fatma
dc.date.accessioned 2020-07-21T13:11:20Z
dc.date.available 2020-07-21T13:11:20Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/465
dc.description.abstract Yer fıstığı ezmesi, ham fıstık tanelerinin kavrulması ve beyazlatılmasıyla ve daha sonra öğütülmesiyle elde edilen bir üründür. Bu çalışma, Osmaniye ilinde üretilen fıstık ezmelerinin kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Fıstık ezmesi örneklerinde pH değerleri 4.5-6.83, % kuru madde değerleri 85.7-93.5, % kül içeriği 2.41- 3.64, peroksit sayısı 54.29- 96.06 mek/kg, L değeri 24.09-67.27, a değeri 5.02- 7.17, b değeri 5.00- 32.95 aralığında bulunmuştur. Aflatoksin B1, B2 ve toplam aflatoksin yönünden 3 nolu örnek hariç diğerleri Türk Gıda Kodeksi bulaşanlar tebliğine uyduğu tespit edilmiştir. tr
dc.description.abstract Peanut paste is a product obtained by roasting and whitening of raw pistachio grains and then grinding. This study was carried out to determine the quality characteristics of peanut paste produced in Osmaniye province. Peanut butter samples in the pH values of 4.5-6.83,% dry matter values 85.7-93.5,% ash content 2.41- 3.64, peroxide number 54.29- 96.06 mek / kg, L value 24.09-67.27, a value 5.02- 7.17, b value 5.00- 32.95 range. Aflatoxin B1, B2 and total except for the aflatoxin 3 sample was found to be in compliance with the Turkish Food Codex. tr
dc.language.iso tr tr
dc.subject Yer fıstığı ezmesi tr
dc.subject Aflatoksin tr
dc.subject Peroksit tr
dc.subject Peanut paste tr
dc.subject Aflatoxin tr
dc.subject Peroxide tr
dc.title Osmaniye ilinde üretilen yer fıstığı ezmelerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi tr
dc.title.alternative Determination of quality characteristics of peanut paste produced in Osmaniye province tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 144935 tr
dc.contributor.department Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tr
dc.identifier.endpage 66 tr
dc.identifier.issue 2 tr
dc.identifier.startpage 55 tr
dc.identifier.volume 6 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYÜTAYAM) tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster