Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Balık işleme teknolojisinde mekanizasyon

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Olgunoğlu, İlkan Ali
dc.date.accessioned 2020-07-20T10:58:45Z
dc.date.available 2020-07-20T10:58:45Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/438
dc.description.abstract Ülkemizde hem küçük ölçekli hem de endüstriyel boyutlu üretim işletmeleri faaliyet göstermektedir. Üretim hangi tip üretim işletmesinde gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin tüketim taleplerine göre endüstriyel ürün haline getirilmesi için işleme teknolojisine tabi tutulmaktadır. Bu durumda işleme teknolojisi alanında kullanılan makine ve teçhizatların bilinmesi büyük önem taşımaktadır. Üretim planlamalarını endüstriyel üretim alanında seçen işletmelerin amaçlarına uygun ekipmanların seçimi de üretim maliyetlerini doğrudan etkilemektedir. Bundan dolayı üretimde verim artışı sağlayabilmek için balık işleme teknolojisi alanında gelişen mekanizasyon araçlarından uygun bir şekilde faydalanmak son derece önemlidir. tr
dc.description.abstract In the Turkey, both small-scale and industrial-scale production operations are operating. Whatever type of production is carried out in the production, it is subject to processing technology to make it an industrial product. In this case, it is very important to know the machines and equipments used in the field of fish processing technology. The selection of equipment suitable for the purposes of enterprises choosing their production planning in the field of industrial production also directly affects production costs.Therefore, it is very important to utilize from the developing mechanization in the field of fish processing technology for increasing productivity in the production. tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject İşleme teknolojisi tr
dc.subject Mekanizasyon tr
dc.subject Su ürünleri tr
dc.subject Processing technology tr
dc.subject Mechanization tr
dc.subject Seafood tr
dc.title Balık işleme teknolojisinde mekanizasyon tr
dc.title.alternative Mechanization in fish processing technology tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 23724 tr
dc.contributor.department Adıyaman Üniversitesi, Kahta Meslek Yüksekokulu tr
dc.identifier.endpage 41 tr
dc.identifier.issue 1 tr
dc.identifier.startpage 33 tr
dc.identifier.volume 5 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYÜTAYAM) tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster