Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Gaziantep ili kiraz (Prunus Avium L.) bahçelerinin beslenme durumları

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Çimrin, Kerim Mesut
dc.date.accessioned 2020-07-20T10:06:36Z
dc.date.available 2020-07-20T10:06:36Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/403
dc.description.abstract Bu çalışma, Gaziantep ilinde yetiştirilen kiraz (Prunus avium L.) bahçelerinin (N, P, K, Fe, Zn, Cu ve Mn) beslenme durumları ile toprakların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla yörede yeni yaygınlaşan 20 adet kiraz bahçesinden kış dönemine geçiş sürecinde bitkiler dinlenme halinde iken toprak örnekleri alınmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; bünye yönünden topraklar kiraz yetiştiriciliği için uygun olup, toprakların tamamında tuzluluk sorunu yoktur. Bahçelerin tamamında pH kiraz yetiştiriciliği için uygundur. Toprakların tamamında kireç yüksek bulunmuştur. Kiraz bahçeleri topraklarının %80.00’inde organik madde yetersizdir. Bahçe topraklarının %70.0’inin azot, %25’inin fosfor, %35’inin potasyum bakımından yetersiz bulunmuştur. Toprakların demir, bakır ve mangan bakımlarından tümünün yeterli bulunurken yaklaşık %50’sinde çinko bakımından yetersiz olduğu belirlenmiştir. tr
dc.description.abstract In this study, Gaziantep province in order to determine some physical and chemical properties of the soil and the nutritional status of the Cherry (Prunus avium L.) orchards. For this purpose, soil samples were taken from 20 recently established cherry garden in the region while the plants were resting in the winter season. According to the results of the research; the soil in terms of structure is suitable for cherry farming. there is no salinity problem in the whole of the soils. The pH of the entire garden is suitable for cherry growing. Lime is found all over the soils. Cherry gardens are insufficient organic matter at 80.00% of the soils. Garden soils of 70.0% of nitrogen, 25% of phosphorus, and 35% of potassium have been found inadequate. It has been determined that the soils are sufficient for iron, copper and manganese, but not enough for about 50% of zinc contents. tr
dc.language.iso tr tr
dc.subject Kiraz tr
dc.subject Beslenme durumu tr
dc.subject Gaziantep tr
dc.subject Toprak analizi tr
dc.subject Cherry tr
dc.subject Nutritional status tr
dc.subject Gaziantep tr
dc.subject Soil analysis tr
dc.title Gaziantep ili kiraz (Prunus Avium L.) bahçelerinin beslenme durumları tr
dc.title.alternative Nutritional status of cherry (Prunus avium L.) orchards Gaziantep province tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 11285 tr
dc.contributor.department Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü tr
dc.identifier.endpage 17 tr
dc.identifier.issue 2 tr
dc.identifier.startpage 8 tr
dc.identifier.volume 6 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYÜTAYAM) tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster