Adiyaman University Repository

Likit kromatografi tandem mass spektrometri ile tavuk ciğerinde antibiyotik kalıntılarının belirlenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Metli, Murat
dc.contributor.author Yakar, Yasin
dc.contributor.author Tekeli, Yener
dc.date.accessioned 2020-07-03T08:41:53Z
dc.date.available 2020-07-03T08:41:53Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.issn 2147-1630
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/360
dc.description.abstract Bu çalışmada, Antakya’da 34 farklı tavuk marketinden 0,5 kg alınan tavuk ciğeri numunesinde antibiyotik kalıntısı araştırılmıştır. Numuneler, 7 grupta toplam 38 antibiyotik kalıntısı bakımından LC-MS/MS ile analiz edilmiştir. Sadece bir numunede Trimetoprim (298.5 μg/kg) ve Sulfametoxazole (312.8 μg/kg ) kalıntısı tespit edilmiştir. Her iki antibiyotik kalıntı miktarı da Türkiye ve Avrupa Birliği mevzuatında bildirilen yasal limitlerin üzerinde olduğu fark edilmiştir. Bu nedenle halk sağlığı açısından hayvansal ürünlerde antibiyotik kalıntı analizleri bir plan dahilinde ve etkin bir şekilde yapılmalıdır. tr
dc.description.abstract In this study, 0,5 kg of chicken liver sample was taken from 34 different markets in Antakya. The samples were analysed by LC-MS/MS in terms of 38 antibiotic residues from 7 groups. Only in one sample, Trimethoprim (298.5 μg/kg) and Sulfametoxazole (312.8 μg/kg ) residue was detected. Both antibiotic residue amounts are above the limits announced in Turkey and EU regulations. Therefore antibiotic residue analyses should be performed within a plan and efficiently in terms of public health. tr
dc.language.iso en tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject Tavuk ciğeri tr
dc.subject Antibiyotik tr
dc.subject Likit kromatografi tr
dc.subject Tandem mass spektrometri tr
dc.subject Chicken liver tr
dc.subject Antibiotic tr
dc.subject Liquid chromatography tr
dc.subject Tandem mass spectrometry tr
dc.title Likit kromatografi tandem mass spektrometri ile tavuk ciğerinde antibiyotik kalıntılarının belirlenmesi tr
dc.title.alternative Determination of antibiotic residues in chicken liver by liquid chromatography-tandem mass spectrometry tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 282057 tr
dc.contributor.authorID 125436 tr
dc.contributor.department Hatay Gıda Kontrol Laboratuvarı tr
dc.contributor.department Adıyaman Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi tr
dc.identifier.endpage 131 tr
dc.identifier.issue 2 tr
dc.identifier.startpage 120 tr
dc.identifier.volume 5 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi tr


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account