dc.contributor.author |
Metli, Murat |
|
dc.contributor.author |
Yakar, Yasin |
|
dc.contributor.author |
Tekeli, Yener |
|
dc.date.accessioned |
2020-07-03T08:41:53Z |
|
dc.date.available |
2020-07-03T08:41:53Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.issn |
2147-1630 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/360 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmada, Antakya’da 34 farklı tavuk marketinden 0,5 kg alınan tavuk ciğeri numunesinde antibiyotik kalıntısı araştırılmıştır. Numuneler, 7 grupta toplam 38 antibiyotik kalıntısı bakımından LC-MS/MS ile analiz edilmiştir. Sadece bir numunede Trimetoprim (298.5 μg/kg) ve Sulfametoxazole (312.8 μg/kg ) kalıntısı tespit edilmiştir. Her iki antibiyotik kalıntı miktarı da Türkiye ve Avrupa Birliği mevzuatında bildirilen yasal limitlerin üzerinde olduğu fark edilmiştir. Bu nedenle halk sağlığı açısından hayvansal ürünlerde antibiyotik kalıntı analizleri bir plan dahilinde ve etkin bir şekilde yapılmalıdır. |
tr |
dc.description.abstract |
In this study, 0,5 kg of chicken liver sample was taken from 34 different markets in Antakya. The samples were analysed by LC-MS/MS in terms of 38 antibiotic residues from 7 groups. Only in one sample, Trimethoprim (298.5 μg/kg) and Sulfametoxazole (312.8 μg/kg ) residue was detected. Both antibiotic residue amounts are above the limits announced in Turkey and EU regulations. Therefore antibiotic residue analyses should be performed within a plan and efficiently in terms of public health. |
tr |
dc.language.iso |
en |
tr |
dc.publisher |
Adıyaman Üniversitesi |
tr |
dc.subject |
Tavuk ciğeri |
tr |
dc.subject |
Antibiyotik |
tr |
dc.subject |
Likit kromatografi |
tr |
dc.subject |
Tandem mass spektrometri |
tr |
dc.subject |
Chicken liver |
tr |
dc.subject |
Antibiotic |
tr |
dc.subject |
Liquid chromatography |
tr |
dc.subject |
Tandem mass spectrometry |
tr |
dc.title |
Likit kromatografi tandem mass spektrometri ile tavuk ciğerinde antibiyotik kalıntılarının belirlenmesi |
tr |
dc.title.alternative |
Determination of antibiotic residues in chicken liver by liquid chromatography-tandem mass spectrometry |
tr |
dc.type |
Article |
tr |
dc.contributor.authorID |
282057 |
tr |
dc.contributor.authorID |
125436 |
tr |
dc.contributor.department |
Hatay Gıda Kontrol Laboratuvarı |
tr |
dc.contributor.department |
Adıyaman Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi |
tr |
dc.identifier.endpage |
131 |
tr |
dc.identifier.issue |
2 |
tr |
dc.identifier.startpage |
120 |
tr |
dc.identifier.volume |
5 |
tr |
dc.source.title |
Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi |
tr |