Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Kinoa (chenopodium quinoa wild.) Ununun soğukta depolanan pişmemiş tavuk köftelerin tekstür profiline etkisi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Meral, Raciye
dc.contributor.author Kılınççeker, Osman
dc.date.accessioned 2022-07-28T05:35:23Z
dc.date.available 2022-07-28T05:35:23Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/3428
dc.description.abstract Bu çalışmada buğday unu ve kinoa unundan hazırlanan karışımların soğukta depolanan tavuk köftelerin tekstür özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu karışımlar ile hazırlanan pişmemiş tavuk köfteler, soğukta muhafazanın 1, 3, 7 ve 10’uncu günlerinde tekstür analizine tabii tutulmuştur. Çalışma sonucunda köfte bileşiminde kinoa unu kullanımının tekstür değerlerini değiştirebildiği belirlenmiştir. Köftelerin depolanması sürecinde zamana bağlı olarak tekstür profil değerlerinde bir azalma belirlenirken, bu değişimleri azaltmada özellikle % 30 ve % 50 kinoa unu karışımlarının kullanımının daha avantajlı olabileceği ve tavsiye edilebileceği sonucuna varılmıştır tr
dc.description.abstract In this study, the effect of mixtures prepared from wheat flour and quinoa flour on the texture properties of chicken meatballs stored in the cold was investigated. Uncooked chicken meatballs prepared with these mixtures were subjected to texture analysis on the 1st, 3rd, 7th, and 10th days of cold storage. As a result of the study, it was observed that the use of quinoa flour in the composition of meatballs could change the texture values. While a decrease was observed in the textural profile values depending on the time during the storage of meatballs, it was concluded that the use of 30% and 50% quinoa flour mixtures could be more advantageous and recommended to reduce these changes. tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject Kinoa unu tr
dc.subject Pişmemiş tavuk köfte tr
dc.subject Soğuk depo tr
dc.subject Tekstür tr
dc.subject Quinoa flour tr
dc.subject Uncooked chicken patties tr
dc.subject Cold storage tr
dc.subject texture tr
dc.title Kinoa (chenopodium quinoa wild.) Ununun soğukta depolanan pişmemiş tavuk köftelerin tekstür profiline etkisi tr
dc.title.alternative The effect of quinoa flour on the texture profile of cold-stored uncooked chicken patties tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 0000-0001-9893-7325 tr
dc.contributor.authorID 0000-0002-5222-1775 tr
dc.contributor.department Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 65080, Van tr
dc.contributor.department Adıyaman Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda işleme Bölümü, 02040, Adıyaman tr
dc.identifier.endpage 52 tr
dc.identifier.issue 1 tr
dc.identifier.startpage 46 tr
dc.identifier.volume 10 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi (ADYUTAYAM) tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster