Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Bazı meyve sularının antibiyotiklerle sinerjitik etkileri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aslan, Çiğdem
dc.contributor.author Halipçi, Hatice Nur
dc.contributor.author Dığrak, Metin
dc.date.accessioned 2020-06-29T11:30:27Z
dc.date.available 2020-06-29T11:30:27Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.issn 2147-1630
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/291
dc.description.abstract Bu çalışmada bazı meyve sularının antibiyotiklerle sinerjitik etkileri incelenmiştir. Araştırmada meyve suyu ile antibiyotiklerin birlikte etkileşimlerinin olumlu sonuçlar verdiği tespit edilmiştir. Çalışmada kullanılan ampisilin (AMP), nitrofurantoin (F), azteonam (ATM), gentamisin (GM), amikasin (AK) antibiyotiklerinden özellikle amikasin, ve gentamsin’in meyve suları ile etkileşimlerinin Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter amnigenus, Enterecoccus faecium, Candida albicans ve Saccharomyces cerevisiae üzerine antimiktobiyal aktivitenin önemli ölçüde arttığı belirlenmiştir. tr
dc.description.abstract In this study, it has been investigated that the sinergytic effect of some kind of juices with antibiotics. As a result of this study; juices’ and the antibiotics’ sinergytic effects ultimately has been given as positive results. Interaction of the juices with five antibiotics, ampisilin (AMP), nitrofurantoin (F), azteonam (ATM), gentamycin (GM), amikacin (AK)- especially Gentamycin (GM) and Amikacin (AK) have been found as more effective on Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter amnigenus, Enterecoccus faecium, Candida albicans and Saccharomyces cerevisiae. tr
dc.language.iso tr tr
dc.subject Meyve suyu tr
dc.subject Antibiyotik tr
dc.subject Antimikrobiyal etki tr
dc.subject Sinerjitik etki tr
dc.subject Juice tr
dc.subject Antibiotic tr
dc.subject Antimicrobial effect tr
dc.subject Sinergytic effect tr
dc.title Bazı meyve sularının antibiyotiklerle sinerjitik etkileri tr
dc.title.alternative The sinergytic effects of some juices with antibiotics tr
dc.type Article tr
dc.contributor.department Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tr
dc.identifier.endpage 27 tr
dc.identifier.issue 1 tr
dc.identifier.startpage 17 tr
dc.identifier.volume 1 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster