dc.contributor.author |
Hepsağ, Fatma |
|
dc.contributor.author |
Karyağış, Emine |
|
dc.contributor.author |
Çakır, Kübra |
|
dc.contributor.author |
Gürbüz, Derya |
|
dc.contributor.author |
Kaya, Ceylan |
|
dc.contributor.author |
Yunus, Anıl |
|
dc.date.accessioned |
2022-04-07T13:05:21Z |
|
dc.date.available |
2022-04-07T13:05:21Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.issn |
2667-4092 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/2756 |
|
dc.description.abstract |
Araştırmada Osmaniye ilinde üretilen beyaz turpların (beyaz, yeşil renkli cilt ve kırmızı etli) (Raphanus sativus
L.), su ve su +etil alkol ekstraktlarının kalite özellikleri incelenmiştir. Elde edilen ekstraktlarda renk (L*, a*, b*,
hue ve croma), toplam fenolik madde, toplam antioksidan aktivite ve toplam monomerik antosiyanin analizleri
yapılmıştır. Beyaz turp, su ekstraktının L*, a*, b*, hue ve croma ortalama değerleri sırasıyla 23.26, 2.45, 3.30,
0.93 ve 4.14 olarak belirlenmiştir. Toplam fenolik madde, toplam antioksidan aktivite ve toplam monomerik
antosiyanin miktarı 136.53 mgGAE/g, %16.01 ve 2.53 siyanidin-3-glikozit eşdeğerleri (mg/g) olarak tespit
edilmiştir. Beyaz turp su+etil alkol ekstraktının ise ortalama L*, a*, b*, hue ve croma değerleri sırasıyla 24.93,
7.96, 3.98, 0.46 ve 8.93 olarak belirlenmiştir. Toplam fenolik madde, toplam antioksidan aktivite ve toplam
monomerik antosiyanin miktarı ise 141.73 mgGAE/g, %17.00 ve 3.60 siyanidin-3-glikozit eşdeğerleri (mg/g)
olarak tespit edilmiştir. |
tr |
dc.description.abstract |
The quality characteristics of water and water+ethyl alcohol of white radishes (white, green skin and red flesh)
(Raphanus sativus L.) produced in Osmaniye province were investigated in the study. In the extracts obtained,
color (L *, a *, b *, hue and croma), total phenolic substance, total antioxidant activity and total monomeric
anthocyanin analyzes were performed. The average values of L*, a*, b*, hue and croma of white radish water
extract were determined as 23.26, 2.45, 3.30, 0.93 and 4.14 respectively. Total phenolic substance, total
antioxidant activity and total monomeric anthocyanin amount were determined as 136.53 mgGAE/g, 16.01% and
2.53 cyanidin-3-glycoside equivalents (mg/g). The average values of L*, a*, b*, hue and croma values of white
radish water+ethyl alcohol extract were determined as 24.93, 7.96, 3.98, 0.46 and 9.93 respectively. Total phenolic substance, total antioxidant activity and total monomeric anthocyanin amount were determined as
141.73 mgGAE/g, 17.00% and 3.60 cyanidin-3-glycoside equivalents (mg/g). |
tr |
dc.language.iso |
tr |
tr |
dc.publisher |
Adıyaman Üniversitesi |
tr |
dc.subject |
Raphanus sativus L. |
tr |
dc.subject |
Ekstraksiyon |
tr |
dc.subject |
Fenolik madde |
tr |
dc.subject |
Antioksidanaktivite |
tr |
dc.subject |
Monomerik antosiyanin |
tr |
dc.subject |
Raphanus sativus L, |
tr |
dc.subject |
Extraction |
tr |
dc.subject |
Phenolic content |
tr |
dc.subject |
Antioxidant activity |
tr |
dc.subject |
Monomeric anthocyanin |
tr |
dc.title |
Osmaniye ilinde üretilen beyaz turpların su ve su+etil alkol ekstraktlarının kalite özelliklerinin belirlenmesi |
tr |
dc.title.alternative |
Determination of the quality properties of water and water+ethyl alcohol extracts of white radishes produced in Osmaniye |
tr |
dc.type |
Article |
tr |
dc.contributor.department |
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, 80750 Kadirli, Osmaniye |
tr |
dc.identifier.endpage |
108 |
tr |
dc.identifier.issue |
2 |
tr |
dc.identifier.startpage |
99 |
tr |
dc.identifier.volume |
9 |
tr |
dc.source.title |
ADYÜTAYAM |
tr |