Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Osmaniye ilinde üretilen beyaz turpların su ve su+etil alkol ekstraktlarının kalite özelliklerinin belirlenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Hepsağ, Fatma
dc.contributor.author Karyağış, Emine
dc.contributor.author Çakır, Kübra
dc.contributor.author Gürbüz, Derya
dc.contributor.author Kaya, Ceylan
dc.contributor.author Yunus, Anıl
dc.date.accessioned 2022-04-07T13:05:21Z
dc.date.available 2022-04-07T13:05:21Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/2756
dc.description.abstract Araştırmada Osmaniye ilinde üretilen beyaz turpların (beyaz, yeşil renkli cilt ve kırmızı etli) (Raphanus sativus L.), su ve su +etil alkol ekstraktlarının kalite özellikleri incelenmiştir. Elde edilen ekstraktlarda renk (L*, a*, b*, hue ve croma), toplam fenolik madde, toplam antioksidan aktivite ve toplam monomerik antosiyanin analizleri yapılmıştır. Beyaz turp, su ekstraktının L*, a*, b*, hue ve croma ortalama değerleri sırasıyla 23.26, 2.45, 3.30, 0.93 ve 4.14 olarak belirlenmiştir. Toplam fenolik madde, toplam antioksidan aktivite ve toplam monomerik antosiyanin miktarı 136.53 mgGAE/g, %16.01 ve 2.53 siyanidin-3-glikozit eşdeğerleri (mg/g) olarak tespit edilmiştir. Beyaz turp su+etil alkol ekstraktının ise ortalama L*, a*, b*, hue ve croma değerleri sırasıyla 24.93, 7.96, 3.98, 0.46 ve 8.93 olarak belirlenmiştir. Toplam fenolik madde, toplam antioksidan aktivite ve toplam monomerik antosiyanin miktarı ise 141.73 mgGAE/g, %17.00 ve 3.60 siyanidin-3-glikozit eşdeğerleri (mg/g) olarak tespit edilmiştir. tr
dc.description.abstract The quality characteristics of water and water+ethyl alcohol of white radishes (white, green skin and red flesh) (Raphanus sativus L.) produced in Osmaniye province were investigated in the study. In the extracts obtained, color (L *, a *, b *, hue and croma), total phenolic substance, total antioxidant activity and total monomeric anthocyanin analyzes were performed. The average values of L*, a*, b*, hue and croma of white radish water extract were determined as 23.26, 2.45, 3.30, 0.93 and 4.14 respectively. Total phenolic substance, total antioxidant activity and total monomeric anthocyanin amount were determined as 136.53 mgGAE/g, 16.01% and 2.53 cyanidin-3-glycoside equivalents (mg/g). The average values of L*, a*, b*, hue and croma values of white radish water+ethyl alcohol extract were determined as 24.93, 7.96, 3.98, 0.46 and 9.93 respectively. Total phenolic substance, total antioxidant activity and total monomeric anthocyanin amount were determined as 141.73 mgGAE/g, 17.00% and 3.60 cyanidin-3-glycoside equivalents (mg/g). tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject Raphanus sativus L. tr
dc.subject Ekstraksiyon tr
dc.subject Fenolik madde tr
dc.subject Antioksidanaktivite tr
dc.subject Monomerik antosiyanin tr
dc.subject Raphanus sativus L, tr
dc.subject Extraction tr
dc.subject Phenolic content tr
dc.subject Antioxidant activity tr
dc.subject Monomeric anthocyanin tr
dc.title Osmaniye ilinde üretilen beyaz turpların su ve su+etil alkol ekstraktlarının kalite özelliklerinin belirlenmesi tr
dc.title.alternative Determination of the quality properties of water and water+ethyl alcohol extracts of white radishes produced in Osmaniye tr
dc.type Article tr
dc.contributor.department Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, 80750 Kadirli, Osmaniye tr
dc.identifier.endpage 108 tr
dc.identifier.issue 2 tr
dc.identifier.startpage 99 tr
dc.identifier.volume 9 tr
dc.source.title ADYÜTAYAM tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster