Öztürk, Naim; Toker Demiray, Serap; Civelek, Hasan Sungur(Adıyaman Üniversitesi, 2023)
Bu çalışma; 2022 yılında Adana ili Çukurova ilçesindeki ayçiçeği bitkilerinde gözlem amaçlı olarak
yürütülmüştür. Yapılan gözlemlerde, Yaprak galerisineği [Liriomyza trifolii (Burgess) (Diptera:
Agromyzidae)]’nin ...
Öztürk, Naim; Hazır, Adalet; Kaydan, M. Bora(Adıyaman Üniversitesi, 2023)
Bu çalışma; 2022 yılı üretim sezonunda Silifke (Mersin) ilçesi çilek alanlarında gözlem şeklinde
yürütülmüştür. Yapılan gözlemlerde, Turunçgil unlubiti [Planococcus citri (Risso) (Hemiptera:
Pseudococcidae)]’nin çilek ...
Adıyaman ili Nemrut dağında kıĢlayan Süne Eurygaster integriceps Puton (Hemiptera: Scutelleridae)'nın
farklı kıĢlak bitkilerinde yazlama ve kıĢlama dönemlerindeki ölüm oranları belirlenmiĢtir. Bu amaçla,
kıĢlak bitkileri ...
Dünya toplumları, tahıl mahsullerine bağımlı olmaya ve tahıl kökenli gıdalardan beslenmeye devam etmektedir.
Küresel bazda yaygın olarak yetiştirilip tüketilen mısır, buğday ve pirinç gibi tahıl ürünlerinin yanında nadir ...
Polat, Tahir; Artan, Habip; Gümüş, Hamdullah(Adıyaman Üniversitesi, 2023)
Şanlıurfa şartlarında İtalyan çiminde (Lolium multiflorum L.) farklı azot dozlarının etkilerini tespit etmek
amacıyla yapılan bu çalışma, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Osmanbey kampüsü, Tarımsal araştırma ve ...
Kocagöz, Yusuf Mert; Bellitürk, Korkmaz; Hurma, Harun(Adıyaman Üniversitesi, 2022)
Yeşil devrimi izleyen sanayi devrimi, bitkisel üretimde birim alandan verim artışına neden olurken, tarımda
sentetik gübre kullanımını artırmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı 2019 verilerine göre Türkiye’de 2018 sonu ...
Buğday, ülkemizde tarımı yapılan en yaygın kültür bitkisinden biri olup insanlığın en önemli besin kaynağı
durumundadır. Buğday dünyada besinlerden sağlanan kalorinin yaklaĢık % 20’sini oluĢturmaktadır. Ülkemizde
buğday ...
Büryan Kebabı, Türkiyeʼnin belli başlı yerlerinde yapılan fakat kökenini Siirt ve Bitlis yöresinden alan
geleneksel bir et yemeğidir. Bu çalışmada büryan kebabının mikrobiyolojik kalitesi ve fizikokimyasal
özelliklerinin ...
Soğan (Allium cepa L.) dünya çapında bir mutfak malzemesi olup, hemen hemen tüm yemeklerde kullanılan bir
çeĢit sebzedir. Soğan iĢlemede üretilen büyük miktarlardaki yan ürünler/atık genellikle atılır, ancak bunlar ...
İpekçioğlu, Şeyda; Aydın, Başak; Anlağan Taş, Meral; ve diğerleri...(Adıyaman Üniversitesi, 2022)
Bu çalıĢmanın amacı ġanlıurfa ve Mardin illerinde Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında tarla içi damla
sulama desteği almıĢ üreticilerin desteklemelerin baĢarısı ve amacına ulaĢması yönündeki düĢünceleri, proje
hazırlama ...