Adiyaman University Repository

Van ve yöresinde üretilen kurutların bazı özelliklerinin belirlenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Altun, İbrahim
dc.date.accessioned 2021-10-07T11:05:20Z
dc.date.available 2021-10-07T11:05:20Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.issn 2149-0309
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/2287
dc.description.abstract Kurut Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgesinde özellikle küçük yerleşim birimlerinde sütün bol miktarda olduğu yaz aylarında yapılan oldukça koyu kıvamlı bir süt ürünüdür. Bu çalışmada, Van ve yöresinde temin edilen 25 adet kurut örneğinin kimyasal ve mineral madde içeriği belirlenmiştir. Analiz sonuçlarına göre ortalama kuru madde % 79.35, kül %18.28 olarak tespit edilmiştir. Kurut örneklerinin ortalama kalsiyum, sodyum, magnezyum, potasyum, demir, bakır, mangan, fosfor, çinko değerleri (mg/kg) sırasıyla; 3368.96, 8336.09, 415.06, 2142.35, 24.28, 0.09, 0.03, 1204.40, 0.35 olarak saptanmıştır. tr
dc.description.abstract Kurut is a very thick dairy product made in the Eastern Anatolia and Southeastern regions, especially in small settlements, in the summer months when the milk is abundant. In this study, the chemical and mineral content of 25 Kurut samples obtained in Van and its region were determined. According to the analysis results, the average dry matter was 79.35 % and ash was 18.28 %. The average calcium, sodium, magnesium, potassium, iron, copper, manganese, phosphorus and zinc values (mg / kg) of the Kurut samples were respectively; 3368.96, 8336.09, 415.06, 2142.35, 24.28, 0.09, 0.03, 1204.40, 0.35. tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject Kurut tr
dc.subject Kimyasal özellikler tr
dc.subject Mineral madde tr
dc.subject Chemical properties tr
dc.subject Mineral content tr
dc.title Van ve yöresinde üretilen kurutların bazı özelliklerinin belirlenmesi tr
dc.title.alternative Determination of some properties of kurut produced in Van and its region tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 0000-0003-2519-0800 tr
dc.contributor.department Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özalp Meslek Yüksek Okulu Gıda İşletme Bölümü, Van/ Türkiye tr
dc.identifier.endpage 208 tr
dc.identifier.issue 14 tr
dc.identifier.startpage 203 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi tr


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account