dc.contributor.author |
Yurt, Bayram |
|
dc.contributor.author |
Behçet, Lütfi |
|
dc.contributor.author |
Demir, Nurullah |
|
dc.contributor.author |
Hayaloğlu, A. Adnan |
|
dc.date.accessioned |
2021-10-07T11:04:32Z |
|
dc.date.available |
2021-10-07T11:04:32Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.issn |
2149-0309 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/2279 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmada, yeni bir tür olan Ribes anatolica Behçet türünün yabani meyvelerinin nem miktarı % 74.69 ± 1.03, kuru madde miktarı % 25.31 ± 1.03, su aktivitesi(aw) 0.948 ± 0.001, Suda çözünen kuru madde miktarı (Briks) 17.96 ± 1.31, pH 4.120 ± 0.013, Titrasyon asitliği 0.94 ± 0.07 (g sitrik asit / 100g), Yüzey rengi değerleri L* 57.79 ± 0.85, a* 10.19 ± 1.70, b* 4.03 ± 1.34, C* 10.98 ± 2.03 ve h° 21.13 ± 3.80, Toplam fenolik madde miktarı 11.37 ± 0.88 (mg G.A.E./ 100g kuru ağırlık) ve Antioksidan kapasitelerini gösteren ABTS değerleri 314.85 ± 52.97 (μmol T.E. / 100g kuru ağırlık) ve DPPH değerleri 213.24 ± 20.32 (μmol T.E. / 100g kuru ağırlık), Fenolik bileşikler μg/g oarak; Gallik asit 3.51±1.86, Protocatechuic asit 22.80±5.88, 4-dihydroxy benzoik asit 19.17±4.89, Syringik asit 13.52±4.29, Trans-cinnamik asit 31.92±18.22, Chlorogenik asit 22.69 ±0.36, Rutin 152.47±17.32, Quercetin-3-O-glucoside 114.71±2.99 ve Kaempferol-3-O-glucoside 32.13 ±2.35 düzeyinde bulunmuştur. |
tr |
dc.description.abstract |
In this study, a new species, Ribes anatolica Behçet, analysis mean values were found as the following; moisture content 74.69 % ± 1.03, dry matter 25.31% ± 1.03, water activity (aw) 0.948 ± 0.001, water soluble solids content(Brix) 17.96 ± 1.31, pH 4.120 ± 0.013, titratable acidity 0.94 ± 0.07 (g citric acid / 100g), surface color values L* 57.79 ± 0.85, a* 10.19 ± 1.70, b* 4.03 ± 1.34, C* 10.98 ± 2.03 and h° 21.13 ± 3.80, Total amount of phenolic substance 11.37 ± 0.88 (mg G.A.E./ 100g dry matter), showing antioxidant capacities, ABTS values 314.85 ± 52.97 (μmol T.E. / 100g dry matter) and DPPH values 213.24 ± 20.32 (μmol T.E. / 100g dry matter), Phenolic compounds in μg/g ; Gallic acid 3.51±1.86, Protocatechuic acid 22.80±5.88, 4-dihydroxy benzoic acid 19.17±4.89, Syringic acid 13.52±4.29, Trans-cinnamic acid 31.92±18.22, Chlorogenic acid 22.69 ±0.36, Rutin 152.47±17.32, Quercetin-3-O-glucoside 114.71±2.99 and Kaempferol-3-O-glucoside 32.13 ±2.35. |
tr |
dc.language.iso |
tr |
tr |
dc.publisher |
Adıyaman Üniversitesi |
tr |
dc.subject |
Ribes anatolica Behçet |
tr |
dc.subject |
Fizikokimyasal özellik |
tr |
dc.subject |
Antioksidan |
tr |
dc.subject |
Fenolik bileşikler |
tr |
dc.subject |
Ribes anatolica Behçet |
tr |
dc.subject |
Physicochemical properties |
tr |
dc.subject |
Antioxidant |
tr |
dc.subject |
Phenolic compounds |
tr |
dc.title |
Lokal endemik ribes anatolica behçet (grossulariaceae) meyvelerinin bazı fizikokimyasal özellikleri, toplam fenolik madde miktarı, antioksidan kapasiteleri ve fenolik kompozisyonunun belirlenmesi |
tr |
dc.title.alternative |
Determination of some physicochemical features , antioxidant capacities, total phenolic content and phenolic composition of local endemic ribes anatolica behçet (grossulariaceae) fruits |
tr |
dc.type |
Article |
tr |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-5447-1586 |
tr |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-8334-7816 |
tr |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-9221-7826 |
tr |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-4274-2729 |
tr |
dc.contributor.department |
Bingöl Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Bingöl, Türkiye |
tr |
dc.contributor.department |
Bingöl Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Bingöl, Türkiye |
tr |
dc.contributor.department |
Bingöl Üniversitesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Bingöl, Türkiye |
tr |
dc.contributor.department |
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Malatya, Türkiye |
tr |
dc.identifier.endpage |
282 |
tr |
dc.identifier.issue |
14 |
tr |
dc.identifier.startpage |
277 |
tr |
dc.identifier.volume |
8 |
tr |
dc.source.title |
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi |
tr |