Göç, son zamanlarda dünyanın en temel gündem konusu haline gelmiştir. Ülkelerdeki istikrarsızlıklar, iç savaşlar ve ekonomik sebeplerden dolayı birçok insan göç etmek istemiş ya da zorunda kalmıştır. Göç alan ülkeler bu göç dalgalarıyla mücadele edebilmek için politikalar oluşturmaktadır. Türkiye son yıllarda en fazla göç alan ülkelerin başında gelmektedir. Tarihinin hiçbir döneminde bu kadar çok göç almayan Türkiye, yeni göç politikalarıyla göçü yönetmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda 2013 yılında 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununu çıkarılmıştır ve aynı tarihte Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştur.
Entegrasyon ve kültürlerarası ilişkilerin kavramsallaştırılması ve kuramsallaştırılması temelindeki bu çalışmada Suriye'den Türkiye'ye göç eden göçmenlerin entegrasyonunda ki temel argümanlardan olan eğitimin etkisi çok eşlilik üzerinden araştırılmıştır. Türkiye'ye gelen Suriyeli göçmenlere yönelik uygulanan eğitim politikaları ve bu politikaların göçmenler üzerinde ki etkisi incelenmiştir. Türkiye'ye gelen ve eğitim alan göçmenlerle, Türkiye'de hiç eğitim almayan göçmenlerin entegrasyonunu karşılaştırmak için Gaziantep ilinde anket yapılmıştır. Anket yoluyla elde edilen verilerle, Türkiye'de eğitim almanın entegrasyona etkisi çok eşlilik üzerinden ölçülmeye çalışılmıştır. Suriyeli göçmenlerin entegrasyonunda eğitimin küçükte olsa etkisinden söz etmek mümkündür. Fakat Suriyeli göçmenlerin entegrasyonunda eğitimden daha çok kültürün etkili olduğu söylenebilir. Suriyeli göçmenlerin bazı alışkanlıkları bir kültür haline geldiğinden bu alışkanlıklarını devam ettirdiği söylenebilir.
Migration has recently become the main agenda in the world. Many people decide to immigrate voluntarily or have been forced to immigrate due to instability in the country, civil wars and economic reasons. Countries receiving migration form policies to combat these migration waves. Turkey is one of the most immigration countries in recent years. Turkey never received so much migrant throught the history. Turkey is trying to manage migration with new immigration policies. In this context, the law No.6458 on Foreigners and International Protection was enacted in 2013 and the General Directorate of Migration Management was established at he same time. In this study which underlies conceptualization and institutionalization of the integration and cross cultural relationships, aims to find out impact of the education of the immigrants who are immigrated from Syria to Turkey, which is one of the fundamental arguments in the subject of the integration of immigrants. Education policies applied to immigrants who emigrated form Syria to Turkey and the impact of these policies on migrants were investigated. The survey was conducted in Gaziantep to compare the integration of the refugees who were educated in Turkey and those who were not. The impact of getting education on Syrian refugees integration in Turkey was tried to be measured over polygamy. It is possible to talk about the effect of education on the integration of Syrian migrants. However, it can be said that culture is more effective in the integration of Syrian migrants than education. It can be said that some habits of Syrian migrants have become a culture.