Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Farklı bitki aktivatörlerinin ikinci ürün ıspanakta verim ve bazı kalite özelliklerine etkileri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Dayan, Aygül
dc.date.accessioned 2021-03-17T11:35:39Z
dc.date.available 2021-03-17T11:35:39Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/1731
dc.description.abstract Birinci ürün olan çerezlik kabak denemesinde Crop-set (CR), etkin mikroorganizmalar (EM1), Endo Roots Soluble (ERS), Vitormone-Plus Drip (VİT), Bacillus subtilis (OSU 142), Bacillus megatorium (M3), Azospirillum spp. (SP 245), Spirulina platensis (SİP), organik gübre olarak da; Ekocompost (EKO), Çamlı botanica sıvı organik gübre (BOT) ve Zincon (ZİN) kullanılmıştır. Çerezlik kabak denemesinin sonunda bitki atıkları araziden toplanmıştır. Ardından ıspanak tohumları deneme arazisine ekilmiştir. İkinci ürün olan ıspanak çalışmasının sonucunda en fazla verim 136.31 kg.da-1 değerle CR+OG uygulamasından yine aynı şekilde ortalama bitki ağırlığı (13.38 g) ve yaprak ayası uzunluğu (10.50 cm) ölçümlerinde CR+OG uygulamasından en yüksek değer elde edilmiştir. En fazla bitki sayısı, 272 adet ile VİT+OG uygulamasından alınmıştır. En fazla yaprak sayısı, 14.58 adet ile KONV. uygulamasından elde edilmiştir. Yaprak ayası eni ile ilgili yapılan ölçümlerde de OSU+OG uygulaması 4.59 cm ile en yüksek değeri vermiştir. Son olarak da yaprak sapı uzunluğu 5.26 (ERS) cm ile 3.26 (SP 245) cm arasında olmuştur. tr
dc.description.abstract In the main crop were used Crop-set (CR), Active microorganism (EM1), Endo Roots Soluble (ERS), Vitormone-Plus Drip (VIT), Bacillus subtilis (OSU 142), Bacillus megatorium (M3), Azospirillum sp. (SP 245), Spirulina platensis (SIP) and Ecocompost (EKO), Camli Botanica liquid organic fertilizer (BOT) and Zincon (ZIN) were used as organic fertilizer. The second crop, spinach seeds, was sown after the end of the snack pumpkin experiment. As a result of the study, the highest yield (136.31 kg.da-1), the weight of avarage plant (13.38 g), leaf length (10.50 cm) was obtained from CR + OF application. The maximum number of plants obtained from VIT + OF application with 272 units. Highest the number of leaves, were obtained from application CONV. (14.58 cm) obtained from the application. The highest leaf width measurements was obtained from OSU + OF application (4.59 cm). The petiole length was between 5.26 cm (ERS) and 3.26 cm (SP 245). tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject İkinci ürün tr
dc.subject Ispanak tr
dc.subject Bitki aktivatörü tr
dc.subject Verim tr
dc.subject Kalite tr
dc.subject Secon crop tr
dc.subject Spinach tr
dc.subject Yield tr
dc.subject Plant activator tr
dc.subject Quailty tr
dc.title Farklı bitki aktivatörlerinin ikinci ürün ıspanakta verim ve bazı kalite özelliklerine etkileri tr
dc.title.alternative Effects of different plant activators on yield and some quality characteristics of second crop spinach tr
dc.type Article tr
dc.contributor.firstauthorID 184045 tr
dc.contributor.authorID 0000-0002-4946-7299 tr
dc.contributor.department Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü tr
dc.identifier.endpage 16 tr
dc.identifier.issue 1 tr
dc.identifier.startpage 10 tr
dc.identifier.volume 8 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster