Birinci ürün olan çerezlik kabak denemesinde Crop-set (CR), etkin mikroorganizmalar (EM1), Endo Roots Soluble (ERS), Vitormone-Plus Drip (VİT), Bacillus subtilis (OSU 142), Bacillus megatorium (M3), Azospirillum spp. (SP 245), Spirulina platensis (SİP), organik gübre olarak da; Ekocompost (EKO), Çamlı botanica sıvı organik gübre (BOT) ve Zincon (ZİN) kullanılmıştır. Çerezlik kabak denemesinin sonunda bitki atıkları araziden toplanmıştır. Ardından ıspanak tohumları deneme arazisine ekilmiştir. İkinci ürün olan ıspanak çalışmasının sonucunda en fazla verim 136.31 kg.da-1 değerle CR+OG uygulamasından yine aynı şekilde ortalama bitki ağırlığı (13.38 g) ve yaprak ayası uzunluğu (10.50 cm) ölçümlerinde CR+OG uygulamasından en yüksek değer elde edilmiştir. En fazla bitki sayısı, 272 adet ile VİT+OG uygulamasından alınmıştır. En fazla yaprak sayısı, 14.58 adet ile KONV. uygulamasından elde edilmiştir. Yaprak ayası eni ile ilgili yapılan ölçümlerde de OSU+OG uygulaması 4.59 cm ile en yüksek değeri vermiştir. Son olarak da yaprak sapı uzunluğu 5.26 (ERS) cm ile 3.26 (SP 245) cm arasında olmuştur.
In the main crop were used Crop-set (CR), Active microorganism (EM1), Endo Roots Soluble (ERS), Vitormone-Plus Drip (VIT), Bacillus subtilis (OSU 142), Bacillus megatorium (M3), Azospirillum sp. (SP 245), Spirulina platensis (SIP) and Ecocompost (EKO), Camli Botanica liquid organic fertilizer (BOT) and Zincon (ZIN) were used as organic fertilizer. The second crop, spinach seeds, was sown after the end of the snack pumpkin experiment. As a result of the study, the highest yield (136.31 kg.da-1), the weight of avarage plant (13.38 g), leaf length (10.50 cm) was obtained from CR + OF application. The maximum number of plants obtained from VIT + OF application with 272 units. Highest the number of leaves, were obtained from application CONV. (14.58 cm) obtained from the application. The highest leaf width measurements was obtained from OSU + OF application (4.59 cm). The petiole length was between 5.26 cm (ERS) and 3.26 cm (SP 245).