dc.contributor.author |
Olgunoğlu, İlkan Ali |
|
dc.contributor.author |
Olgunoğlu, Mine Perçin |
|
dc.date.accessioned |
2021-03-17T11:35:26Z |
|
dc.date.available |
2021-03-17T11:35:26Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.issn |
2667-4092 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/1729 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmanın amacı, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde balık tüketimindeki mevcut durumu ortaya koymak ve belirlenen sorunlara öneriler getirmektir. Bu amaçla resmi yayınlanan veriler ve literatür bilgilerinden yararlanılarak eksiklikler değerlendirilmiştir. Sosyo-ekonomik faktörler, beslenme alışkanlıkları, kişisel tercihler, denizden uzaklık, bölge kaynakları gibi çeşitli faktörler, tüketim miktarlarını etkilemektedir. Bununla birlikte işleme teknikleri ve işleme tesisleri geliştirilerek, alternatif tüketim yolları aranabilir. Sonuç olarak, bu alandaki tüketim düzeyini artırmak için ürün çeşitlendirmesi ve etkili politikaların gerektiği düşünülmektedir. |
tr |
dc.description.abstract |
The aim of this study was to examine the current status of fish consumption and provide suggestions to faced problems in South eastern Anatolia Region of Turkey. For this purpose, the deficiencies were evaluated by using publish official data and literature. Different factors such as socio-economic, eating habits, personal preferences, distance from the sea the sea coastal, region resource setc. Are affected the consumption amounts. However, alternative consumption ways should be sought with development of new processing methods and processing plants. In conclusion, it is thought that the product diversification and effective policies are needed for improving the consumption level in this area. |
tr |
dc.language.iso |
tr |
tr |
dc.publisher |
Adıyaman Üniversitesi |
tr |
dc.subject |
Güneydoğu Anadolu |
tr |
dc.subject |
Balık tüketimi |
tr |
dc.subject |
Tüketici davranışları |
tr |
dc.subject |
Southeastern Anatolia |
tr |
dc.subject |
Fish consumption |
tr |
dc.subject |
Consumer behaviors |
tr |
dc.title |
Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde balık tüketimine genel bir bakış |
tr |
dc.title.alternative |
An overview of fish consumption in Southeastern Anatolia Region of Turkey |
tr |
dc.type |
Article |
tr |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-6712-329X |
tr |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-6504-6689 |
tr |
dc.identifier.endpage |
23 |
tr |
dc.identifier.issue |
1 |
tr |
dc.identifier.startpage |
17 |
tr |
dc.identifier.volume |
8 |
tr |
dc.source.title |
Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi |
tr |