Adıyaman Üniversitesi Kurumsal Arşivi

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde balık tüketimine genel bir bakış

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Olgunoğlu, İlkan Ali
dc.contributor.author Olgunoğlu, Mine Perçin
dc.date.accessioned 2021-03-17T11:35:26Z
dc.date.available 2021-03-17T11:35:26Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.issn 2667-4092
dc.identifier.uri http://dspace2.adiyaman.edu.tr:8080/xmlui/handle/20.500.12414/1729
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde balık tüketimindeki mevcut durumu ortaya koymak ve belirlenen sorunlara öneriler getirmektir. Bu amaçla resmi yayınlanan veriler ve literatür bilgilerinden yararlanılarak eksiklikler değerlendirilmiştir. Sosyo-ekonomik faktörler, beslenme alışkanlıkları, kişisel tercihler, denizden uzaklık, bölge kaynakları gibi çeşitli faktörler, tüketim miktarlarını etkilemektedir. Bununla birlikte işleme teknikleri ve işleme tesisleri geliştirilerek, alternatif tüketim yolları aranabilir. Sonuç olarak, bu alandaki tüketim düzeyini artırmak için ürün çeşitlendirmesi ve etkili politikaların gerektiği düşünülmektedir. tr
dc.description.abstract The aim of this study was to examine the current status of fish consumption and provide suggestions to faced problems in South eastern Anatolia Region of Turkey. For this purpose, the deficiencies were evaluated by using publish official data and literature. Different factors such as socio-economic, eating habits, personal preferences, distance from the sea the sea coastal, region resource setc. Are affected the consumption amounts. However, alternative consumption ways should be sought with development of new processing methods and processing plants. In conclusion, it is thought that the product diversification and effective policies are needed for improving the consumption level in this area. tr
dc.language.iso tr tr
dc.publisher Adıyaman Üniversitesi tr
dc.subject Güneydoğu Anadolu tr
dc.subject Balık tüketimi tr
dc.subject Tüketici davranışları tr
dc.subject Southeastern Anatolia tr
dc.subject Fish consumption tr
dc.subject Consumer behaviors tr
dc.title Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde balık tüketimine genel bir bakış tr
dc.title.alternative An overview of fish consumption in Southeastern Anatolia Region of Turkey tr
dc.type Article tr
dc.contributor.authorID 0000-0001-6712-329X tr
dc.contributor.authorID 0000-0002-6504-6689 tr
dc.identifier.endpage 23 tr
dc.identifier.issue 1 tr
dc.identifier.startpage 17 tr
dc.identifier.volume 8 tr
dc.source.title Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Dergisi tr


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster